Top 10 greseli in Web Design

Proiectarea unui site web este mai mult o arta si un hobby pentru multi developeri decat o provocare tehnica. Pentru inceput, nu exista nicio cerinta in a avea competente avansate de calculator si chiar si copiii isi pot crea propriile lor site-uri. Existe numeroase servicii gratuite de gazduire web care poti fi folosite, cu instrumente utile care le confera amatorilor posibilitatea de a-si personaliza site-urile. Daca te-ai decis sa iti creezi propriul site, aici ai cateva greseli pe care ar trebui sa eviti sa le faci si vei reusi astfel sa ii faci pe clientii tai sa creada ca site-ul tau a fost creat de o companie profesionista in web design. Iata care sunt aceste greseli:

  • Exagerarea design-ului de background

Desi crearea unui web design ar trebui sa stimuleze calitatile de artist digital in fiecare dintre noi, ar trebui insa sa se procedeze cu oarecare precautie atunci cand sunt alese elementele de desigm. Fundalurile sunt un mare plus sa le puo pe un site web, dar cele mai complexe, cum ar fi slideshow-urile de fotografii, nu sunt recomandate a fi utilzate.

  • Alegerea gresita a combinatiilor de culori

Majoritatea site-urilor folosesc fundaluri simple, in culori neutre, pentru a evita ca site-ul sa fie de prost gust si ca acesta sa fie cat mai simplu de citit. Culoarea fontului ar ptrebuie sa fie adecvata tipului de fundal folosit. Evita sa folosesti culori neon.

  • Selectarea font-urilor gresite

Daca site-ul tau contine o multime de informatii text, ar trebui sa alegi fonturile potrivite in acest sens. Fonturile mari ar trebui sa fie utilizate pentru titluri si heading-uri si alte fonturi trebuie sa fie folosite in mod corespunzator al dimensiunii lor. De obicei, Times New Roman, Verdana sau Arial sunt utilizate pentru site-uri pentru ca acestea sa fie cat mai simple si mai lizibile.

  • Sa nu ai o structura bine definita a site-ului

Realizarea site-ului trebuie sa fie planuita si gandita foarte bine. Fiecare pagina din site ar trebui sa dispuna de un link care sa faca usor corespondenta usor la ea. Oricand un vizitator va da clcik pe o pagina de pe site, el va trebui sa poata beneficia de optiunea de a se reintoarce pe homepage. Paginile unui site nu trebuie sa fie puse la voia intamplarii. Ele trebuie sa poata fi intelese cat mai usor de utilizatori.

  • Sa folosesti prea multe fisiere flash

Incearca pe cat de mult posibil sa eviti zonele de defilare sau fonturile care se misca la nivelul site-ului. Foloseste-le doar atunci cand nu ai incotro. Efectele de text, cum ar fi sclipitul ar putea fi enervante pentru vizitatori, acestia aflandu-se in imposibilitatea de a citi alte lucruri importante de pe site-ul tau.

  • Sa folosesti frame-uri in mod necorespunzator

Frame-urile ar trebuie sa faca un site mai usor de utilizat, dar, in cele mai multe cazuri, atunci cand cadrele sunt utilizate in mod abuziv, acestea au tendinta de a nu isi mai indeplini rolul pe deplin. Unele browsere nu suporta frame-uri, astfel incat vizitatorii pot sfarsi prin a fi incapabili de a deschide unle site-uri cu foarte multe frame-uri.

  • Lipsa de autoritate

Atunci cand informatiile sunt afisate pe site-ul tau, incearca sa eviti crearea de forumuri sau sectiuni de comentare, pentru ca in modul acesta reusesti sa eviti, de asemenea, postarea de comentarii negative despre el. Ca editor si proprietar al unui site, ar trebui sa fii increzator cu privire la postarea de continut, astfel incat vizitatorii site-ului tau sa citeasca cat mai multe dintre postarile tale.

  • Problema link-urilor

Din moment ce link-urile sunt folosite pentru a conduce vizitatorii pe paginile potrivite pentru a gasi informatiile de care au nevoie, incearca sa te asiguri ca link-urile sunt postate in mod corespunzator pe site. Nimeni nu isi doreste sa dea click pe un link si sa poata astfel gasi aspectele de care au nevoie.

  • Publicitate prin anunturi in mod excesiv

Multi dintrw webmasteri folosesc anunturile publicitare pentru a creste popularitatea site-urilor lor sau pentru a genera mai mult trafic pe site. Cu toate acestea, nu este etic sa bombardezi design-ul unui site cu foarte multe bannere si anunturi publicitare. In modul acesta, vizitatorii si-ar putea crede interesul in a citi despre serviciile pe care tu le oferi.

  • Web design invechit

Ca webmaster, este important sa te asiguri ca iti updatezi site-ul, intrucat informatiile se vor schimba in mod constant pe site. Multi dintre vizitatorii site-ului tau ar putea crede ca acesta nu este unul de incredere in cazul in care continutul nu este actualizat.

Crearea unui site web este o sarcina pe care multi oameni o pot realiza. Avand in vedere informatiile si tehnicile despre care am vorbit mai sus, oricine va reusi sa realizeze un website pe care vizitatorii isi vor dori probabil sa mai revina. Acestea sunt doar cateva dintre aspectele pe care sa le ai in vedere.